3D технология навлиза в лаптопите


Тайванската компания Asus обяви лаптоп с графика Nvidia 3D Vision. И други производители имат готовност да поддържат стереоскопичната 3D технология, съобщи Nvidia.

3D Vision комбинира високотехнологични безжични очила, инфрачервен предавател с голям обхват и специализиран софтуер, който може да трансформира стотици PC игри да работят в пълноценен стереоскопичен 3D режим.

Геймингът се превръща в много по-завладяващ и реалистичен, особено когато е допълнен и от триизмерни сцени, обработвани в реално време.

Nvidia си сътрудничи с производители на екрани, сред които CPT, LG, CMO и Samsung, за да осигури наличието на 120-херцови екрани с технологична готовност за излъчване на 3D картина за мобилни платформи. Новите дисплеи дават отлични резултати при работа в 2D режим, но също така и възможност за триизмерни игри с висока резолюция, филми и фотографии.

В комплекта на преносимите компютри със 120-херцови екрани, съвместими с 3D Vision, ще влизат и активни шътър очила 3D Vision.

Asus вече подготвя първия в света Nvidia 3D Vision мобилен компютър - това е моделът Asus G51J 3D, като се очаква да е наличeн в световен мащаб още в началото на декември. За първи път лаптопът ще бъде показан на 19-ти ноември в Ню Йорк пред журналисти.

Подобни модели ще предложат през 2010 година и други OEM производители.


Източник: technews.bg

Популярни публикации от този блог

Safari 5 - най-бързият браузър, според Apple

Нова вълна от виртуални нападения

Вируси застрашават графичните процесори