Folder Lock - защитете личното си пространство

Folder Lock e един прекрасен инструмент, с чиято помощ можете за секунди да заключите, скриете или криптирате изображения, документи, файлове, директории и много други формати. Тези криптирани и заключени елементи пък могат да се запазват на USB Flash Дискове, Memory Sticks, CD-RW, дискети или преносими компютри. За програмата няма значение дали се намирате под DOS, Windows или Safe Mode, което я прави много удобна. Няма значение и дали файловата система е FAT32 или NTFS. Като цяло това е една много полезна програма, която би била от полза на всички.


Информация за програмата & изтегляне:


• Официална страница: http://www.newsoftwares.net/folderlock/

• Лиценз: Платен (Shareware)

• Линк за изтегляне: Folder Lock

• Размер: 2.24 MB


Изисквания към системата:


• Windows 2000/XP/Vista/Seven

• CPU 300MHZ или повече

• RAM64MB или повече

• 11 MB свободно пространство на твърдия диск


Инсталация:


Преди да започнете работата с програмата, трябва да изтеглите и инсталирате последната версия на софтуера. След като я изтеглите, стартирайте инсталационният файл. Показва се този прозорец:



Този помощник ще ви помага през цялата инсталация на програмата. Препоръчвам да затворите всички други приложения, преди да започнете с инсталацията. Това се прави за да се избегнат нежелани конфликти. Натиснете върху Next > (Следващ >) за да продължите. Ще видите следното:



Това е (License Agreement) Лицензно споразумение на програмата. Прочетете го, и ако сте съгласни с него, маркирайте I Agree (Приемам условията на лицензното споразумение). Натиснете върху Cancel (Не приемам условията на лицензното споразумение), ако не приемате условията на лиценза.

Бележка: Ако искате да инсталирате програмата, трябва задължително да приемете лицензното споразумение.Натиснете върху Next > (Следващ >) за да продължите. Ще видите следният прозорец:



От тук помощникът за инсталиране на програмата показва, че тя ще се инсталира в директорията C:\Program Files\Folder Lock. Ако искате да я промените използвайте диалоговия прозорец Browse…(Преглед…) за да зададете друга директория.

Бележка 2: Ако ще инсталирате програмата на Windows Vista, трябва да го направите от потребителски акаунт, който има администраторски права, а също така трябва да я инсталирате в различен дял от този, в който е инсталирана операционната система, за да се избегнат нежелани конфликти. Натиснете върху Next > (Следващ >) за да продължите. Ще видите следният прозорец:


От тук трябва да напишете името на папката, която ще бъде добавена в старт менюто на системата. Тя ще включва преки пътища до програмата. По подразбиране ще се създаде папка Folder Lock 6. Може да промените името ако желаете.Натиснете Next (Следващ >), за да продължите. Ако нещо не е както трябва, може да го промените като се върнете назад чрез Back (Назад), а ако всичко е наред, може да започнете с инсталацията, като натиснете върху бутона Install (Инсталирай). След натискането на бутона, програмата ще започне да се инсталира на вашият компютър. Процеса на инсталиране отнема около 10 секунди. След завършването на процеса, ще видите следният прозорец:

Ако видите този прозорец може да бъдете сигурни, че Folder Lock се е инсталирала успешно на компютъра ви. Имате още две допълнителни настройки преди да завършите инсталацията:
• Launch Folder Lock – Стартиране на приложението след излизане от инсталацията.
• Read UserGuide – Ще се отвори ръководството за работа на програмата (на английски).

И накрая натиснете върху Finish (Финал). Инсталацията завърши!


Източник : kaldata.com/

Популярни публикации от този блог

Safari 5 - най-бързият браузър, според Apple

Нова вълна от виртуални нападения

Вируси застрашават графичните процесори